Nye toalett på Vassfjellkapellet

Sommeren 2021 vil toalettene på Vassfjellkapellet pusses opp. De vil gå fra å være slitte med utdatert teknologi til å bli moderne og tilpasset framtidig drift av kapellet. Les videre på siden for å finne ut mer om prosjektet og hvordan DU kan bidra til å realisere nye toalett på Vassfjellkapellet.

Toalettene i dag:

Toalettene som står der i dag er fra da kapellet ble satt opp på starten av 70-tallet og bygger på en svært enkel teknikk. Enkelt forklart er det utedo flyttet inn. Det sanitære avfallet samles i en stor beholder under kapellet som må tømmes med jevne mellomrom. Siden det er et stykke fra doringen og ned i beholderen har vi ikke problemer med at man ser ned, men lukten kan man fra tid til annen kjenne. Tømmingen av disse toalettene har også vist seg å være arbeidskrevende.

I dag er det totalt 4 toalett på Vassfjellkapellet, et i annekset og tre i hovedhuset. Av de tre i hovedhuset er det et betjening-, et herre- og et dametoalett. Det betyr at når kapellet er i bruk av 50 speidere er det noe dårlig kapasitet.

De nye toalettene:

Det første man vil legge merke til når man kommer inn på de nye toalettene, eller vi må nesten si badene, er at hele rommet vil være pusset opp. Vegger, tak, gulv, vask, ja alt skal få et ansiktsløft. Deretter vil du ikke bli så skuffet om det er noen som kom rett før deg, fordi vi skal doble kapasiteten på både herre- og dametoalettene. Selve toalettene som skal settes inn er vakuumtoalett levert av Jets . Disse vil ha en “lukket løsning”, og luktproblemene vil derfor være mye mindre. Denne løsningen vil også gjøre det mye enklere å tømme toalettene.

Korona

Vi forsøker å fortsette dugnaden også etter innstrammingen av tiltakene i Trondheim, men med strengere smittevernstiltak oppe på kapellet. En del av dette er å holde kontroll på hvem som deltar på dugnaden, det er derfor veldig viktig at alle som skal opp registrerer seg på doodle’n (link lengre ned) før dere kommer.

Har du symptom på korona, eller sitter i (vente)karantene må du holde deg hjemme!

Har du lyst til å bidra?

Det er flere måte å bidra på. Be gjerne for prosjektet, for dugnadsfolket og for resultatet. Ønsker du også å bidra praktisk er det mye dugnadsarbeid som skal gjøres. Kan du ikke bidra på dugnad, men har allikevel veldig lyst til å ta del, kan du også bidra økonomisk. Har du spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss på kapell@laget.net

Tusen takk for ditt bidrag.

Dugnad:

Dugnadsperioden er i utgangspunktet over, men det gjennstår litt finsnekring. Så hvis det klør i dugnadsfingrene er det bare å ta kontakt!

Økonomisk:

Oppussingen er en stor investering for vassfjellkapellet, og vi er avhengige av å finansiere deler av prosjektet med mer enn bare egenkapital. Vi setter derfor veldig stor pris på økonomisk støtte. Spleisen vår er avsluttet, men hvis du fortsatt har lyst til å bidra med noen kroner setter vi stor pris på en gave. Sjekk i så fall ut https://www.vassfjellkapellet.no/stott-oss/