Turtips

Her har vi samlet noen forslag til turer i området rundt Vassfjellkapellet.

Vassfjelltoppen (710 m.o.h)

6 timer t/r på delvis utydelig sti. Fint turmål både til fots og på ski.  Dette er en lang fin tur, med mye variert terreng. Det er mye åpent landskap så man har god utsikt til områdene rundt Trondheim.

Rutebeskrivelse: Se En tur med utsikt, Rønninggjerdet–Vassfjellet-Sjøla (Ut.no) 
Følg bare siste del av rutebeskrivelsen.

Higeråsen

Ca 1.5 timer t/r på sti. Flott utsiktspunkt, med utsikt mot Trondheim, Fosen og Melhus, rett sør for Vassfjellkapellet.  Dette er en litt kortere tur enn å gå til Vassfjelltoppen, men likevel fin utsikt.

Rutebeskrivelse:  Sjøla–Higeråsen (Ut.no)

Undurshaugen

Ca 1 time t/r uten sti størstedelen av veien. Flott utsiktspunkt med utsikt mot Rødde og Gaulosen.  Det er også en trimpostkasse der.  Undurshaugen ligger omtrent 1 km vest for Damtjønna.   

Rutebeskrivelse: Se Sjøla–Underhaugen (Ut.no)

Damtjønna

Damtjønna ligger 700 meter sør for kapellet. Her kan man bade eller stå på skøyter hvis forholdene tillater det. Det er mange fine bergknauser hvor man spise nistepakken, slikke sol eller tenne bål hvis det ikke er så tørt at det er skogbrannfare (husk generelt bålforbud mellom 15. april og 15. september)

Rutebeskrivelse: Fra Vassfjellkapellet går stien i venstre kant av myra rett sør for kapellet. Kryss Damtjønnbekken og følg tråkket videre inn til Damtjønna. Evt. se Sjøla–Damtjønna (Ut.no)

Vassfjellet Vinterpark

Rett nedenfor østsiden av Vassfjelltoppen og ca 8 km med bil fra Skjøla parkeringsplass ligger skianlegget Vassfjellet vinterpark.
Se: vassfjellet.no

Det er merket løype fra Vassfjellkapellet til Vassfjellet vinterpark.  Denne skiløypa er sjelden preparert, men når forholdene ligger til rette for det er det en fin skitur.  

Trondheim kommune planlegger løype fra Tiller til Vassfjellet. Denne løypa er planlagt å gå forbi Vassfjellkapellet til Vassfjellet vinterpark. Se https://sites.google.com/trondheim.kommune.no/vassfjelloypa/

Flere turtips

Se gjerne disse bøkene:

  • 14 pilegrimsturer i Vassfjellet av Kjell Arne Morland.  Utgitt på Snøfugl forlag i 2006.
  • OPPDAG Tillermarka, Vassfjellet og øvre Nidelva  av Kristine Stene. (2007)

På Vassfjellkapellet finnes det kart i bokhyllen til utdeling/utlån til de som ønsker å utforske området.